lördag 6 juli 2013

Recept: Pasta med färska tomater och räkor



Pasta med färska tomater och räkor
Mamma mia!
När tomater är billiga och man är sugen på pasta är det här den rätta rätten. Extra gott blir det om man använder färska, hemodlade örter. 

Ingredienser

Ingredienser:
tagliatelle
vitlök
lök
chili
vitt vin
mogna tomater
räkor
örter (idag använde jag basilika och persilja)
grädde

Tillvägagångssätt:
Koka saltat vatten och ha i tagliatellen. Hacka vitlöken och löken. Hetta upp en stor stekpanna eller wok och ha i lite olja. Fräs löken på medel värme och hacka tomaterna grovt under tiden. Ha i lite chili  och vin i stekpannan. Låt vinet koka bort och ha sedan i tomaterna.

Nästan klart!
Ha på ganska hög värme tills tomaterna blir mjuka. Ha då i de rensade räkorna och de hackade örterna. Smaka av med grädde, salt och peppar.
 
OBS:
Jag skriver inte hur mycket man ska ha av varje ingrediens för jag tycker det beror mycket på vad man tycker om. Det gäller alltså att smaka av! Den här gången hade jag:
500 gram tagliatelle
3 klyftor vitlök
1 lök
väldigt lite chili eftersom den är stark
2 skvättar vitt vin
5 tomater
12 räkor
en handfull örter
1 skvätt grädde

Välj mogna och saftiga tomater för att få mycket pastasås. 

Prova med annat protein än räkor, annan pasta så som spaghetti eller makaroner eller andra örter än basilika och persilja. Den viktigaste ingrediensen här är tomaterna. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar