måndag 1 juli 2013

Restaurangrecension: Restaurang Sandra

 
Buljongen och såserna
Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket
Vi var ett gäng på fyra personer som hade beställt ett bord på restaurang Sandra i Lund. När vi kom dit hade de inte vår bokning fast de hade ringt till mig och bekräftat det några dagar innan... Det var alltså inte en perfekt start på kvällen men som tur hade de många lediga bord så vi fick plats utan att behöva vänta.

Vi bestämde oss för att testa deras fondue, det är det och plankor som den här restaurangen är kända för. Man måste vara minst två för att få beställa en fondue så två av oss beställde "Allt i ett fondue" som bestod av fläskytterfilé, kycklingfilé, oxkött och fläskfilé. Två beställde "Sandras Bombay fondue" som bestod av samma sorts kött som i den första fonduen, bara att köttet är marinerat med tandoorikryddor.

Nästa bakslag kom här. Det visade sig att fyra personer endast får dela på en fonduegryta. Vi kunde alltså inte välja en buljongbaserad och en oljebaserad så att vi fick prova på båda. Vi bestämde oss för buljongen för att den verkade nyttigast. 

Till fonduen ingick det sju såser, bearnaisesås, vitlökssås, chilisås, rhode islandsås, barbecuesås, gorgonzolasås och currysås. Dessutom fick man fri påfyllning av stekta champinjoner och pommes frites. Vi beställde även till en sallad för att vara lite nyttiga. 

Köttet till "Allt i ett fonduen"
Det var även fri påfyllning på köttet men vi fyra orkade knappt äta upp det vi fick till att börja med. Inte att man fick så mycket kött men att det tog lång tid för köttet att bli klart i buljongen så man blev mätt på pommesen man åt medan man väntade.

Så hur smakade allt då? Jag är lite besviken på fonduen eftersom buljongen inte smakade någonting. Man hade lika gärna kunnat koka köttet i vatten och sen ätit det. Det kanske skulle ha varit bättre med en oljebaserad fondue men å andra sidan så var det tillräckligt stänkfarligt med varm buljong, vill inte veta hur det skulle ha varit med kokande olja. Så köttet var ingen höjdare, det smakade inte så mycket (om man inte doppade i såserna) och det var inte heller lätt att veta om det var färdigt så man kunde äta eller om det doppats för länge och blev segt. Ett tips här är att välja kycklingfonduen för kycklingköttet var det som smakade mjukast och saftigast av alla kötten. Såserna var goda men inte så speciella. Det var dock roligt att blanda dem med varandra och de passade bra att dippa pommesen i dem. Det godaste av allt var nog de stekta champinjonerna, de var saftiga och smakrika. Vi fick påfyllning på dem två gånger.

Friterad glass


Till efterrätt tog vi friterad glass eftersom det lät lite speciellt och vi inte hade provat det innan. Det var tyvärr den värsta besvikelsen av dem alla. Frityren visade sig bestå av cornflakes så det smakade som frukost. Glassen var inte av så bra kvalitet, den smakade ingenting. Chokladsåsen och jordgubbssirapen balanserade upp det lite men det är ingen efterrätt jag vill äta igen.

Restaurang: Restaurang Sandra
Plats: Lund
Pris: Allt i ett fondue (minst två personer) 195 kr per person
        Sandras Bombay fondue (minst två personer) 199 kr per person
        Sallad 20 kr
        Friterad glass 65 kr
        Vatten 12 kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar